Förra veckans matbloggar

Oj, vad svårt det var att lyckas få ihop påskfirande med bloggande. Mycket svårare än jag någonsin kunde tro. Därför har veckans matbloggar uteblivit från förra veckan. Jag tänkte dock ta igen det. Det bästa från förra veckan kommer alltså nu!

Tyvärr var det inte bara veckans matbloggar som var svåra att få till under påsken, utan även min utlovade rapport från vinprovningen jag var på förra veckan. Jag insåg dock under provningen att det skulle vara svårt för mig att återge den på något intressant sätt. Istället har jag fått Didrik på Avatar vin & sprit, som höll i provningen, att gästblogga här, så det ska ni få läsa om inom kort!

Så, förra veckans matbloggar:

Solbullar
Fårö och sommar är synonymt för mig. På Fårö finns det ett underbart litet hembageri, Sylvis döttrar, vars specialitet är just solbullar.  

Björksav med Picki-picki
Jag har faktiskt aldrig smakat björksav, men man blir ju onekligen sugen när man läser om Picki-pickis experiment.

Öhman bjuder på tupp
Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som tilltalar mig med det här receptet. Kanske det faktum att det är något jag inte själv skulle laga. Hur som helst, ett spännande recept med ungtupp tillagad i ugn, på rotfruktsbädd.

Chokladparfait hos Birgitta Höglund
Jag har en god vän vars pappa lär tycka att en riktigt efterrätt minsann ska innehålla choklad. Jag håller väl inte riktigt med, men det är något magiskt med chokladdesserter. Detta är ett lysande exempel, chokladparfait med apelsintoner!

Filodegspaj med feta och spenat
Det är något med filodeg som gör att pajer blir så härligt saftiga, men det är inget man kommer på att göra särskilt ofta. Detta var en bra och välbehövlig påminnelse!

Laxmousse
Birgitta Höglund bloggar så oerhört inspirerande att det fick bli två inlägg från henne den här veckan. Laxmousse var något nytt för mig, som definitivt måste provas.

Rödbetsmarinerade ägg
Detta är på gränsen tillför mycket påsk såhär veckan efter, men detta var så vackert och verkade samtidigt väldigt gått, så jag vill ändå tipsa om det.

Det här inlägget postades i Veckans matbloggar. Bokmärk permalänken.