Veckans matbloggar vecka 20

Maj är som alltid en rejält hektisk månad. Allt ska dra ihop sig och hinnas med innan sommardvalan får infinna sig. Det innebär för min del alldeles för många sena dagar på kontoret och på tok för få äventyr i köket att dela med mig av. Men att bevaka alla underbara matbloggar ser jag åtminstone till att hinna med och det verkar som att grillsäsongen är här på allvar bland matbloggarna. Här är mina favoriter från den senaste veckan:

Flankstek på italienska
Flanstek är en bortglömd bit som gör sig utmärkt bra på grillen en varm sommarkväll. Här är en italiensk variant från Who cut the cheese.

Biff i apelsin- och ingefärsmarinad
Marinad är ofta ämne där idétorkan lätt smyger sig på för mig. Därför är det alltid strålande med inspiration som denna, nu när grillsäsongen är igång på allvar!

Gör eget ströbröd
Bra instruktioner och fina bilder på hur du gör ströbröd hos Söta saker.

Grillad potatis
Grillad potatis var något nytt för mig, men verkar väldigt gott. Bra tips från den spännande bloggen, Mårtenssons kök!

Blomkålspizza
Även Blomkålspizza är en nyhet för mig, som jag definitivt måste prova på. Känns som att det borde bli en härligt knaprig botten.

Onsdagspasta med tre ostar och salsiccia
Salsiccia har verkligen varit vårens hit hemma hos mig. Därför är ett härligt recept som detta givet på mina favoriter från veckans matbloggar.

Mer mjölnörderi
Och så får även denna vecka avslutas med ett nördigt mjölinlägg från Pain de Martin. Den här veckan provar han olika mjöl i degblandarna parallellt. Läsvärt om du är intresserad av brödbakning!

Det här inlägget postades i Veckans matbloggar. Bokmärk permalänken.